Росія оновить рекорд урожаю сої

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соя
UkrAgroConsult

Автори статей:

В 2021/22 МР урожай сої в росії рекордний – близько 4,8 млн т за рахунок зростання посівної площі та врожайності.

2021/22 МР пройшов в умовах дії заходів державного регулювання з метою обмеження експорту сировини, стримування зростання цін внутрішньої торгівлі, задоволення потреб у сировині переробної промисловості та забезпечення тваринництва кормами.

Знижено експорт та імпорт соєвих бобів, на 46% та 8%, відповідно, експорт соєвої олії залишився на рівні минулого року, соєвого шроту досяг рекордної позначки.

 В 2022/23 МР Росія надалі намагається збалансувати ринок, створити умови для зростання виробництва сої та зниження імпортозалежності, у 2022/23 МР продовжує діяти державне регулювання.

За прогнозами врожай досягне рекордних 5,7-5,8 млн т не тільки за рахунок розширення площ на 13%, а й за рахунок рекордної врожайності. Ринки збуту залишаться відносно стабільними.

Довгостроковий курс Росії – подальше нарощування виробництва та переробки олійних, серед яких сої, як основному компоненту високобілкових кормів, відводиться далеко не остання роль.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!