Росія: баланс попиту та пропозиції сої зсувається на користь внутрішньої переробки

соя
UkrAgroConsult

Автори статей:

Минулий 2020/21 МР порушив тенденцію нарощування виробництва сої в Росії, що спостерігалася останні шість років, проте шлях збільшення врожаю був узятий набагато раніше.

Тим не менш, урожай сої в 2020/21 МР був близьким до рекорду та отриманий в умовах скорочення посівної площі майже на 8% та рекордної врожайності.

Росія націлена на новий рекорд у виробництві соєвих бобів, у 2021/22 МТ діє програма субсидування вирощування олійних культур, у тому числі сої, у рамках проєкту «Експорт продукції АПК».

Урожай соєвих бобів очікується вищим порівняно з роком раніше за рахунок розширення посівних площ, а також високої врожайності – 1,57 т/га (не виключено коригування врожаю у бік збільшення з урахуванням добрих показників збирання на Далекому Сході).

Очікується зростання переробки сої, а також експорту продуктів переробки: соєвої олії. Прогноз імпорту сої – у рамках щорічного традиційного рівня, зазначають аналітики УкрАгроКонсалту.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!