Ріпак виглядає перспективним у західній Румунії

Джерело:  УкрАгроКонсалт
ріпак
UkrAgroConsult

Автори статей:

На заході Румунії, де поля отримали достатньо вологи, фермери покладають великі надії на новий урожай ріпаку. Ріпак виглядає добре, а щільність стручків на гілці досить висока. У деяких господарствах очікується виробництво 4,5 т/га. Місцеві фермери сподіваються на кращі ціни після збору врожаю через пошкодження морозами ріпаку в сусідній Польщі, високий попит Німеччини та нижчі прогнози виробництва в ЄС у 2024 році.

За словами місцевих трейдерів, найкращі ціни на ріпак будуть зафіксовані після літнього періоду, починаючи з жовтня, але все одно багатьом фермерам доведеться продавати під час збору врожаю, щоб забезпечити потік грошей, необхідних для закупівлі ресурсів.

За даними УкрАгроКонсалт, цього сезону Румунія експортуватиме рекордний обсяг ріпаку (2 млн т), зокрема завдяки високим залишковим запасам після активних закупівель з України минулого сезону.

У 2024/25 році експорт ріпаку з Румунії буде нижчим через втрату площ посівів ріпаку в південно-східній і східній частинах після дефіциту снігу взимку, а також спекотної та сухої погоди ранньою весною.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «BLACK SEA & DANUBE OILSEED REPORT» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!