Ринок сої та продуктів переробки України: підсумки 2020/21 МР та перспективи 2021/22 МР

UkrAgroConsult

Автори статей:

У 2020/21 сезоні ми спостерігали скорочення посівних площ сої третій сезон поспіль, як наслідок політики держави в сфері оподаткування. Як наслідок, Україна зібрала мінімальний урожай сої за останні сім сезонів – на рівні 3 млн тонн.

Експорт сої скоротився практично навпіл внаслідок скорочення врожаю сої в сукупності з більш активною позицією переробників.

Ключовою особливістю 2020/21 МР став високий попит на сою без ГМО, високі премії, що перевищують 100 дол./т у порівнянні з соєю з ГМО.

У 2021/22 сезоні посівні площі під соєю продовжили зниження. Сої було складно конкурувати із соняшником, де посівні площі оновили рекорд.

Проте, урожай може відновитися на 10-15% внаслідок оптимістичніших прогнозів урожайності.

Оперативні дані про хід збиральних робіт показують значне відставання прибирання при зростанні врожайності, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Початок 2021/22 МГ характеризується дефіцитом сировини, як наслідок, слабкою торгівельною активністю, низькими експортними відвантаженнями, зростанням ціни сої на внутрішньому ринку, незважаючи на просування збиральних робіт.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалтAgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!