Рекордного врожаю зерна очікують у Казахстані

Казахстан

У Казахстані очікується врожай на рекордному рівні. Зерновики передчують повторення ситуації щодо врожаю 2011 року, коли обсяг наближався до 30 млн. тонн. За оцінкою Спілки полеводів, цього сезону сходи чудові, бур’ян купірується, до захворювань культур вийшли підготовленими, повідомляє агентство «АПК Новини».

«Всі ми бачимо, що діється на полях. Чудові сходи, липневі дощі пройшли, як за розкладом. За численними опитуваннями фермерів, усі, як одне, говорять тільки добре, нема на що скаржитися. Ми таке бачимо вперше. Усі хвалять свої поля, свій хліб», – повідомив на своїй сторінці в Інстаграм голова Спілки полеводів Казахстану Віктор Асланов.

Союз зробив об’їзди господарств. За словами Віктора Асланова, Північний Казахстан схожий на рослинність «на джунглі».

«Так, залишається фактор бур’янів, але, гадаю, він купіруватиметься. Так, залишається ризик хвороб. Пам’ятаємо ми і 2016, іржу. Але, на відміну того періоду, цього року Казахстан підготовлений. Ми вже навчені досвідом. Багато фермерів підготувалися заздалегідь», – зазначив голова Спілки.

Нагадаємо, у 2011 році Казахстан зібрав 26,9 млн тонн зерна у чистій вазі. Цей показник назвали рекордним. Такий високий обсяг урожаю збирали лише далекого 1986 року, але й тоді посівні площі були в 1,5 рази більшими.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!