Пшениця Euronext падає через дешевшу конкуренцію

Джерело:  Oilworld
евро

У середу ціни на пшеницю на Euronext знизилися на третій день поспіль, оскільки трейдери побачили, що нещодавнє зростання ф’ючерсів збільшило ціновий розрив порівняно з дешевшими експортними постачаннями з Чорного моря.

Обережність перед очікуваним оголошенням Федеральної резервної системи США про політику відсоткових ставок, яке відбудеться пізніше у середу, також сприяло консолідації ринків зерна.

Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у грудні на паризькій біржі Euronext знизилися на 0,3% до 218,50 євро (243,06 долара США) за тонну, що ще більше відступило від місячного максимуму п’ятниці 228,00 євро.

Паризький бенчмарк раніше ріс у ногу з пшеницею Чикаго до того, як ринок США пішов вниз.

Експортні ціни на російську пшеницю минулого тижня практично не змінилися: за оцінками аналітиків, урожай із вмістом протеїну 12,5% в основному пропонувався за ціною, нижчою за 220 доларів за тонну франко-борт, тоді як обсяги російського експорту, як очікується, залишаться . високими у вересні, за оцінками консалтингової компанії Sovecon.

“Ф’ючерси на пшеницю сильно подорожчали, а фізичні ціни за ними не йдуть”, – сказав брокер.

Однак стурбованість з приводу посушливої ​​погоди, яка може вплинути на кукурудзу, яка конкурує з пшеницею в кормах для худоби, у Чорноморському регіоні та на Середньому Заході, США надала деяку підтримку пшениці, додав він.

Нові дані про експортні ціни на ринку отримає у четвер, коли Туніс проведе тендер на постачання 125 000 тонн м’якої пшениці.

Достатні світові запаси відволікали від неврожаю в Західній Європі, викликаного дощами, у тому числі від найнижчого врожаю у Франції з 80-х років.

У середу аграрне бюро FranceAgriMer різко знизило прогноз експорту французької м’якої пшениці у 2024/25 році, який зараз становить 61% порівняно з минулим сезоном.

FranceAgriMer також підтвердила у дослідженні якості пшениці низькі результати натурної ваги, загальноприйнятого показника якості помелу, а французька асоціація борошномелів окремо заявила, що це змусить борошномельні підприємства переробляти більше пшениці.

Дані показали, що минулого тижня фінансові інвестори скоротили чисту коротку позицію щодо пшениці Euronext.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!