Придніпровський кластер Кернел збільшив землі під зрошуванням на 600 га

Джерело:  Latifundist.com
зрошення

У Придніпровському кластері («Придніпровський край») компанії «Кернел» збільшили землі під поливом на 600 га шляхом придбання 6-ти фронтальних дощувальних машин.

Про це директор підприємства «Кернел» «Придніпровський край» Михайло Петров розповів в коментарі для Latifundist.com.

За його словами, у Полтавській та Черкаській області під зрошенням у компанії було 2200 га землі. В цьому році вдалось збільшити полив ще на 600 га. Під зрошенням у компанії знаходяться насіння соняшнику, кукурудзи, ріпаку та пшениці.

«‎Придбали 6 фронтальних дощувальних машин, з яких 4 —  Zimmatic та 2 вітчизняного виробника — Variant Irrigation. Останні в т.ч. придбали для того, щоб порівняти з закордонними аналогами. Вітчизняний виробник показав себе гідно. На одному рівні з американськими та турецькими виробниками дощувального обладнання»‎, — зауважив керівник.

Михайло Петров уточнив, що розширення виробничих ділянок в Україні в цілому диверсифікує ризики насінневих компаній. Гарний тому приклад — цей рік, коли посуха у Румунії, Угорщині та Франції не дала вийти на планові показники в іноземних гроверів. А для компанії «Кернел» нові дощувальні машини — це перш за все розширення насінницького напрямку агрохолдингу в Україні та незалежність від виробників ЕС.

«Ми працюємо з компаніями, насіння яких використовуємо у власному портфелі. Це перевірені гібриди, адаптовані для вирощування в регіонах присутності компанії «Кернел» та стійкі до несприятливих кліматичних умов.. Наші партнери — Monsanto, DuPont Pioneer, Maisadour, Syngenta, Lidea», — резюмував Михайло Петров.

Директор «Придніпровського краю» зауважив, що вироблене компанією насіння використовуватиметься як на власні потреби агрохолдингу, так і експортуватиметься нашими клієнтами в рамках спільних програм.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!