Прогнозують збільшення світових обсягів переробки томатів

Джерело:  AgroTimes
томатна паста

Компанія Euromonitor International під час Всесвітнього конгресу з переробки томатів у Будапешті представила доповідь про ринок перероблених томатів. Прогнозують, що галузь продовжуватиме зростати як за обсягом, так і за вартістю. Обсяги перероблених томатів зростуть 2,2% протягом 2023-2028 років, а їхня вартість за цей час зросте на 6,9%.

Про це повідомляє Tomato News.

Зазначається, що ринок оброблених томатів оцінюється в $51,8 млрд в 2023 році, з яких найбільшу частину становить заморожена та охолоджена піца, оцінюється в $20,3 млрд; соуси для макаронних виробів займають друге місце з ринковою вартістю $11,7 млрд, попереду томатну пасту та пюре – $8,2 млрд, кетчуп – $7,4 млрд і консервовані помідори – $4,2 млрд.

Ринок оброблених помідорів зростав протягом останніх п’яти років і, як очікується, продовжуватиме зростати протягом прогнозованого періоду.

Тенденції щодо здоров’я та благополуччя: споживачі знову стають більш свідомими щодо свого здоров’я та того, що вони їдять, і вони намагаються дотримуватися здорової дієти, що призводить до збільшення попиту на здоровіші, натуральні продукти з меншим вмістом цукру чи солі або рослинного походження.

«Сталий розвиток все ще залишається сферою для зростання, але все більше споживачів дбають про навколишнє середовище, а заявки є високопотенційною сферою для розвитку, оскільки це те, на що споживачі насправді звертають увагу та шукають», – підсумували дослідники.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!