Постачальники азотних добрив чекають на лютий

Джерело:  Інфоіндустрія
удобрения

Рівень цін на азотні добрива продовжує впевнено падати, проте ось-ось має початися сезон закупок. Більшість країн-експортерів вже сформували впевнений запас карбаміду на лютий.

Наразі рівень цін наблизився до рівня 2 кварталу 2021 року (до подорожчання газу). Виробники в країнах Персидської затоки та в Єгипті намагаються диверсифікувати схеми продажів та знайти хоч якісь канали збуту. Наразі в цих регіонах спостерігається ще й падіння ціни на нафту, що знижує собівартість добрив.

В інших регіонах найвища частка продажів відбувається по завчасно укладеним контрактам. Спотові продажі майже не відбуваються. Схоже, що й оголошений на початку грудня тендер в Індії знов буде відкладено. Потреби фермерів тут задовольняються внутрішнім виробництвом та запасами.

Неоднозначна ситуація в США. Тут обсяги експорту значно перевищують обсяги імпорту, а запаси карбаміду набагато нижчі за реальну потребу. При цьому попит ще не виник. Відповідно, багато споживачів, прогнозовано, захочуть придбати добриво прямо перед сезоном і не очікують при цьому підвищення цін. Така ж ситуація з селітрами та сульфатами.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!