Посівна зі Starlink: аграрії встановюють модулі в польових відділеннях

Джерело:  AgroPortal.ua 

Сільгоспвиробники постраждалих регіонів отримали системи супутникового інтернет-зв’язку Starlink від Ілона Маска, що дасть змогу швидко відновити роботи та провести посівну.

«Фактично усі польові операції здійснюються з використанням GPS та GSM-обладнання. Тобто вся самохідна техніка рухається по полю, використовуючи геопозиціонування (на супутники та стаціонарні RTK-станції) для точного і чіткого здійснення руху полем при посіві, внесенні мінеральних добрив, обприскуванні, комбайнуванні тощо. При цьому наявність стабільного мобільного зв’язку потрібна для обміну цими даними із сервером та аналітичним відділом, де ці дані збираються, аналізуються, і на основі них відбувається облік робіт, оцінка їхньої якості», — розповів AgroPortal.ua операційний директор компанії ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, отримані молулі Starlink встановлені в офісах польових відділень як альтернативний канал зв’язку в локаціях, де звичайний зв’язок та інтернет буди пошкоджені або нестабільні, з тим, аби виробничий та адміністративний персонал компанії мав змогу здійснювати електронний документообіг (фіксація та підтвердження обсягу виконаних польових робіт, замовлення і списання ТМЦ, відправка звітів польового скаутингу, формування та підписання електронних службових записок тощо) навіть за умови відсутності основного каналу зв’язку/інтернету.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!