Попит на імпорт кукурудзи в Азії навряд чи різко підвищиться наступного року

кукуруза

Попит на імпорт кукурудзи з Азії, особливо з Південно-Східної Азії, ймовірно, залишиться майже незмінним у 2023 році, оскільки зміцнення долара США та занепокоєння щодо темпів економічного зростання обмежать купівельну спроможність споживачів, сказав віце-президент Ради США по зерну Кері Сіфферат, повідомляє Spglobal.

«Я не думаю, що ми матимемо значне зростання попиту, але, сподіваюся, збережемо поточний попит», — сказав Сіфферат в інтерв’ю S&P Global Commodity Insights.

Зміцнення курсу долара США, особливо по відношенню до деяких ключових азіатських валют, і проблеми з логістикою в США підвищили вартість імпорту для Південно-Східної Азії, Японії, Південної Кореї та Китаю, на які припадає основна частина світового надходження кукурудзи.

Експортні ціни на кукурудзу зі США наразі неконкурентоспроможні в порівнянні з її конкурентами — Бразилією та Аргентиною.

Попит на фуражне зерно з боку Єгипту, ключового покупця в Північній Африці, також постраждав через ослаблення його валюти до долара.

Як наслідок, єгипетська птахівницька галузь шукає постачання невеликих суден із України після продовження періоду зернового коридору, а не купує 60 тис. тонн кукурудзи зі США чи Південної Америки, сказав він.

За даними Міністерства сільського господарства США, Єгипет імпортував 9,6 млн тонн кукурудзи в 2021–22 роках (жовтень–вересень).

Якщо рецесія почнеться в США та інших частинах світу, це також може спричинити тиск на ціни на сировинні товари, попередив Сіфферат.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!