Попит на фуражну пшеницю в Азії зростає на тлі врожаю у Північній півкулі та покращення погоди

Джерело:  S&P Global
доллар

Основні моменти

  • У другому півріччі червня до Азії продали 450 000 тонн фуражної пшениці
  • Чорноморська фуражна пшениця найбільш конкурентоспроможна в Азії

За даними джерел на ринку, попит на фуражну пшеницю в Азії посилився у другій половині червня, що було викликано зниженням світових цін на пшеницю на тлі тиску врожаю в Північній півкулі та покращення погоди в Європі та Австралії.

Ф’ючерси на продовольчу пшеницю торгової біржі Чикаго і MATIF знижувалися протягом останніх двох тижнів, оскільки в США і Європі поступово надходить урожай озимої пшениці. В результаті ціни на пшеницю у США та Європі, особливо у Чорноморському регіоні, суттєво впали, що привернуло увагу покупців кормів в Азії.

За даними S&P Global Commodity Insights, ціна української пшениці 11,5% FOB Чорне море, за оцінкою Platts, за місяць впала на 11% до $214/т.

Тим часом, невелике покращення погоди в росії породило надії на менше, ніж очікувалося, скорочення виробництва в найбільшому експортері через попередню шкоду від заморозків, тоді як збільшення кількості опадів в Австралії послаблює побоювання щодо подальшого зниження врожайності в регіонах, де вирощуються. озимі культури, особливо в Західній Австралії.

«У Західній Австралії кількість опадів зменшилася, і вони готові до значного відновлення, якщо погодні умови залишаться ідеальними до весни. Новий Південний Уельс залишається чудовим. У той час як Вікторія та Південна Австралія є неоднорідними, Західна Австралія та Новий Південний Уельс потенційно можуть Ми готові до будь-якого дефіциту виробництва у цих штатах», — сказав торгове джерело з Мельбурна.

За деякими оцінками торгових джерел, національний урожай пшениці в Австралії у 2024-25 маркетинговому році (жовтень-вересень) зріс до 27-28 мільйонів тонн порівняно з 25-26 мільйонами тонн на початку червня. Це нижче, ніж остання оцінка Австралійського бюро сільського господарства та економіки ресурсів і наук у 29,1 млн. тонн, зазначена у квартальному звіті, опублікованому 4 червня.

Оцінки торгівлі переважно залишаються консервативними, оскільки ринок очікує подальшого розвитку погоди протягом вегетаційного сезону. «Хоча погода покращилася, нам ще багато потрібно зробити, щоб отримати середній урожай, особливо в Західній Австралії», — додав торгове джерело з Перту.

Австралійське торгове джерело оцінило врожай пшениці в Західній Австралії в 9,5 млн тонн, за нею слідують Новий Південний Уельс – 9 млн тонн, Південна Австралія – ​​3,5 млн тонн, Вікторія – 4,0 млн тонн і Квінсленд – 1,5 млн тонн.

За даними Commodity Insights, 27 червня Platts оцінив ціни на білу пшеницю Australian Standard на 7,6% порівняно з попереднім місяцем і становив $267 за тонну.

Commodity Insights може підтвердити, що вісім вантажів, або близько 450 000 тонн фуражної пшениці, були продані в кілька пунктів призначення в Південно-Східній Азії та Південній Кореї за поточний та попередній тиждень.

Джерело: торгові дані S&P Global Commodity Insights.

*доставка включає вартість

Також повідомлялося, що менші обсяги були продані до В’єтнаму, хоча подробиці цих угод на момент написання статті не були підтверджені, повідомляє S&P Global.

Фуражна пшениця з Чорноморського регіону була найдешевшою, хоча покупці кормів з Філіппін продовжували платити надбавку в розмірі не менше 20 доларів за тонну CFR за австралійські поставки, головним чином через преференції за якістю, крім 7% тарифу, накладеного на неавстралійську фураж. пшениці.

Попит на борошномельну пшеницю також виник як для оптових, так і для контейнерних поставок, причому великий інтерес виявився у В’єтнамі, Таїланді та Індонезії, хоча кілька джерел зазначили, що рівні пропозицій часто були на 5-10 доларів за тонну нижче за рівень пропозиції.

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!