Польські фермери розпочали протест на кордоні з Литвою

Джерело:  Latifundist.com
протест

Польські фермери протестують біля зони обслуговування пасажирів на національній дорозі S61 біля кордону з Литвою. Анонсованого блокування маршруту не відбулося. На місці також з’явилися представники литовського уряду. Про це пише RFM24.

На пункті пропуску близько 30-40 фермерів, тракторів немає. На місці присутні співробітники Державної податкової адміністрації, які, як і щодня, перевіряють вантажівки з Литви.

Кореспондент видання повідомив, що трафік вантажівок на цьому пункті пропуску сьогодні удвічі менший, ніж зазвичай. З литовського боку за ситуацією стежать заступник міністра внутрішніх справ, литовський консул, головний комендант литовської поліції та головний комендант прикордонної охорони.

Мета цієї акції — перевірка польськими фермерами усіх транспортних засобів, які ймовірно перевозитимуть українське зерно чи іншу сільськогосподарську продукцію, оскільки вони вважають, що агропродукція з України потрапляє на внутрішній ринок Польщі через Литву.

Міністерство сільського господарства Литви відкинуло звинувачення, ніби через країну до Польщі експортується  транзитне українське зерно під виглядом литовського.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!