Польські фермери погодилися пропускати по кілька вантажівок

Джерело:  AgroPortal.ua
Польща

Блокування руху вільного руху вантажівок на україно-польському кордоні продовжується на шістьох пунктах пропуску: «Ягодин-Дорогуськ», «Угринів-Долгобичув», «Устилуг-Зосін», «Шегині-Медика», «Рава-Руська-Гребенне» та «Краківець-Корчова».  Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час пресконференції в інформаційному агенстві «Укрінформ».

«Сукупно станом на сьогоднішній ранок на території в чергах в бік України перебувало 2900 вантажних транспортних засобів. Найбільше вантажівок на пропусках «Ягодин-Дорогуськ» та «Краківець-Корчова». Поряд з збільшенням черги по той бік кордону через дії з блокування руху для вантажних транспортних засобів бачимо і суттєве зниження кількості вантажівок, які перетинають кордон на даний момент», — зазначив Андрій Демченко.

За словами речникв Державної прикордонної служби України, більше інтенсивний рух спостерігається на пункті пропуску «Краківець-Корчова», гірша ситуація на пункті пропуску «Шегині-Медика». Якщо говорити про «Ягодин-Дорогуськ» то попередні дні польська сторона практично не приймала вантажні транспортні засоби до себе і звідти рух не відбувався.

«Сьогодні вночі за інформацією, яку ми отримали від польських колег, ситуація дещо змінилася — польську фермери повідомили що пропускатимуть по кілька вантажних транспортних засобів. Рух дещо пішов, але це не ті показники і кількість вантажівок, яка б хотілося, щоб перетинала кордон. Пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» один з найбільших інфраструктурних напрямків, де за добу може перетинати кордон 1,2-1,4 тис. вантажних транспортних засобів в обох напрямках, а натомість два дні жодна вантажівка не змогла перетнути кордон”, — розповів Андрій Демченко.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!