Поголів’я свиней у Китаї у 2025 році зросте

Джерело:  Meatinfo
свини

Очікується, що поголів’я свиней у 2025 році зросте через відновлення чисельності свиноматок. Поголів’я племінних свиноматок почне відновлюватись у другій половині року. Середні ціни на свиней залишалися низькими до 2023 року, що спричинило збитки. Виробники почали скорочувати поголів’я свиноматок, і, за даними Міністерства сільського господарства та сільських справ (MARA), поголів’я свиноматок у країні скоротилося майже з 42 мільйонів у січні 2023 року до трохи менше 40 мільйонів у квітні 2024 року.

Зараз ціни на поросят зростають з початку 2024 року, тоді як ціни на живих свиней почали зростати наприкінці травня 2024 року і тепер перевищили розрахункову точку беззбитковості 15,2 юаня за кілограм (2,11 дол. США/кг). Вищі ціни, виробники свиней почали розширювати виробництво, поповнюючи поголів’я свиноматок. Галузеві джерела повідомляють, що деякі виробники почали збільшувати поголів’я свиноматок у квітні 2024 року, а офіційні дані MARA показують, що поголів’я свиноматок почало відновлюватись у травні 2024 року, досягнувши 39,96 мільйонів.

Багато підприємств працюють лише на 70% потужності і можуть швидко адаптуватися до нового попиту чи сприятливих цін. Враховуючи, що ціни на корми будуть нижчими у річному обчисленні у 2024 році, а ціни на поросят та свинину можуть зрости, очікується, що прибутковість виробників буде вищою, ніж торік.

Але хоча свинарські підприємства мають потенціал для покращення показників протягом частини 2024 року, що залишилася, очікується, що поголів’я свиноматок в останні два квартали 2024 року зростатиме помірно. Виробники свиней працювали зі збитками більшу частину 2023 року та в перші місяці 2024 року. Передбачається, що великі виробники можуть розширити виробництво свиней у другій половині 2024 року, але темпи стримуватимуться їхнім фінансовим становищем.

Галузеві джерела вказують, що дрібніші виробники гнучкіші, але ті, які зазнали значних фінансових втрат минулого року, можуть бути менш готовими або впевненими в тому, щоб негайно повернутися на ринок.

З урахуванням очікуваного зростання поголів’я свиноматок у другій половині 2024 року, що може тривати до початку 2025 року, очікується, що середньорічне поголів’я свиноматок у другій половині 2024 року та першій половині 2025 року буде вищим, ніж у попередньому році. В результаті, за прогнозами, виробництво свиней у 2025 році буде вищим порівняно з минулим роком.

У 2023 році і на початку 2024 року більше дрібних і середніх виробників залишили ринок через низькі ціни на свиней. Частка великих виробників свинини в порівнянні з дрібними та середніми виробниками продовжує зростати.

Китай зберігає систему керування виробництвом. Китай продовжує контролювати поголів’я свиноматок, щоб стабілізувати виробництво свиней. У лютому 2024 року MARA оголосило, що уряд скоротить цільове поголів’я свиноматок на 2 мільйони голів з 41 мільйона до 39 мільйонів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!