Погодні умови суттєво погіршили перспективи врожаю у Молдові та Румунії

Джерело:  NOI.md
ріпак

Вищі, ніж зазвичай, температури повітря у квітні, призвели до прискореного розвитку посівів пшениці, ячменю та ріпаку в Молдові, що надалі може призвести до зниження їх врожаю як за кількістю, так і за якістю. Такий прогноз озвучив представник Національного центру досліджень та насінництва «Селекція» Борис Боїнчан.

Як зазначив фахівець, на швидкий розвиток осінніх культур вплинуло кілька факторів, зокрема.  відсутність опадів восени та високі температури взимку.

«Ми увійшли на весну із посухою, зараз ця посуха яскраво виражена. На полях великі тріщини. Води немає, тож рослини здаються. Якщо не буде нових дощів, ситуація може стати критичною», — сказав Б. Боїнчан, додавши, що поки що невідомо, як вплинули на посіви сільгоспкультур нещодавні заморозки.

Аналогічна ситуація склалася і в Румунії, де, за даними метеорологічної служби, помірна і сильна ґрунтова посуха може вплинути на врожай озимої пшениці на досить великих площах. Так, фермери повіту Бузеу заявили, що зазначені погодні умови вже призвели до того, що понад 25 тис. га посівів зернових у регіоні можуть постраждати від посухи, у зв’язку з чим вони очікують на зниження врожайності приблизно на 50% порівняно з минулим роком.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!