Погодні умови сприяють ураженню соняшнику хворобами

Джерело:  AgroPortal.ua
соняшник

Гідротермічні умови сприяють повсюдному ураженню соняшнику фомозом, альтернаріозом, септоріозом, стебловою формою білої та сірої гнилей, на півдні — іржею, фомопсидозом.

Щоб не дати хворобам прогресувати й захистити майбутній врожай, фахівці Ukravit радять не нехтувати фунгіцидними обробками і забезпечити культурі повноцінний захист.

Через строкатість цьогорічної посівної пізніх ярих культур і травневі приморозки соняшник у різних регіонах України наразі перебуває у найрізноманітніших фазах росту та розвитку: від декількох пар листків і до утворення «зірочки», а подекуди — вже й цвітіння. Та що їх об’єднує, то це вразливість перед комплексом небезпечних хвороб, передумови до поширення яких створили нещодавні опади. Тому незалежно від того, проявилися ознаки хвороб візуально чи ні, необхідно подбати про фунгіцидний захист посівів. У протилежному випадку втрати майбутньої врожайності можуть сягнути понад 50%. Позначитися це може й на якості врожаю, зокрема олійності, кислотному числі, виповненості, масі 1000 насінин. А це — подвійні втрати для аграрія. Тому незалежно від того, в якій фазі соняшник на вашому полі, а особливо напередодні  початку цвітіння, неодмінно проведіть необхідні обробки проти хвороб.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!