Перехід агроекспорту на велику воду: експерт описав майбутнє портів Дунаю

Джерело:  Latifundist.com
Дунай

Комерційний директор компанії «Кернел» по Україні Олександр Головін зазначив, що після зосередження зернового експорту на портах Великої Одеси, термінали на Дунаї напівпорожні, та окреслив їх майбутнє. Про це він розповів в інтерв’ю Latifundist.com.

За словами експерта, якщо встановити однакові залізничні тарифи до портів Великої Одеси і Дунаю – логістика через Дунай буде краще рахуватись. Олександр Головін наголосив, що штучні регуляції не сприяють розвитку вільного ринку, але можуть бути застосовані державою як тимчасова міра задля корекції дисбалансу.

Він нагадав, що зараз найнижчі ціни на збіжжя на деокупованих територіях та регіонах, наближених до зони бойових дій, таких як Харківщина, Сумщина, Чернігівщина, причиною чого є саме дорога логістика.

Ринок зараз пішов на велику воду. У перші півтора роки війни Дунай виконував важливу місію, він був найбільшим ланцюжком експорту. Вже багато чого зроблено, вкладені великі інвестиції в інфраструктуру регіону, тому вона буде так чи інакше задіяна. Рух по Дунаю залишиться, але обсяги зменшаться в рази. Водночас дунайські порти залишаються «планом Б» на випадок обмежень у роботі портів Великої Одеси» – зазначив Олександр Головін.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!