Пальмова олія росте на тлі очікувань слабкого виробництва

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію зросли більш ніж на 2% у середу на тлі очікуваного зниження виробництва та заходів політики двох найбільших виробників.

Пальмова олія зросла до дворічного максимуму на тлі очікувань слабкого виробництва та зниження рівня запасів у Малайзії та Індонезії, сказав Девід Нг, трейдер із приватної торгової компанії Iceberg X з Куала-Лумпура. Він додав, що вищі ціни на соєву олію також підтримали настрої на ринку. Нг бачить підтримку на рівні 4400 ринггітів та опір на рівні 4580 ринггітів. Контракт на похідні інструменти Bursa Malaysia з постачанням у січні зріс на 100 ринггітів до 4486 ринггітів за тонну.

Еталонний контракт на пальмову олію CPO для постачання в січні на біржі деривативів Bursa Malaysia Derivatives Exchange зріс на 100 ринггітів, або на 2,28%, до 4486 ринггітів ($1031,98) за тонну на закритті. Раніше контракт сягав 4514 ринггітів, найвищого рівня з 4 липня 2022 року.

Перегляд експортного мита в Малайзії та збільшення частки біодизельного палива на основі пальмової олії в Індонезії до 40% ведуть до зростання цін, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі.

Минулої п’ятниці уряд Малайзії заявив, що з 1 листопада підвищить максимальну ставку експортного мита до 10% на сиру пальмову олію вартістю понад 4050 ринггітів за тонну.

Міністр сільського господарства Індонезії підтвердив план країни щодо впровадження обов’язкової суміші біодизельного палива на основі пальмової олії обсягом 40%, відомої як B40, починаючи з січня, і заявив, що країна працюватиме над впровадженням B50 у майбутньому.

“Очікується, що виробництво в Малайзії продовжить знижуватися, а попит, що росте, продовжить підживлювати оптимістичні настрої на ринку”, – сказав Парамалінгам.

На Індонезію та Малайзію, найбільших виробників пальмової олії у світі, у сукупності припадає близько 85% світового виробництва пальмової олії.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 2,47%, а контракт на пальмову олію CPO зріс на 3,48%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,05%.

Пальмова олія слідує за цінами на конкуруючі харчові олії, конкуруючи за частку світового ринку рослинних олій.

Рінггіт, торгова валюта Palm, ослабла на 0,51% по відношенню до долара США, що зробило товар дешевшим для покупців, які тримають іноземну валюту.

Ціни на нафту впали після того, як галузеві дані показали, що запаси сирої нафти в США зросли більше, ніж очікувалося.

Більш слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

За даними сюрвеєрів ITS та AmSpec, Малайзія за 1-20 жовтня збільшила експорт пальмової олії порівняно з аналогічним періодом вересня на 8,69-9,51% до 0,98-4,01 млн тонн.

(1 долар = 4,3390 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!