Пальмова олія дорожчає другий день поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у четвер продемонстрували зростання другої сесії поспіль на тлі зміцнення цін на соєву олію та побоювань щодо виробництва у другого за величиною виробника у світі.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання в грудні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрився на 34 ринггіти, або на 0,88% вище, до 3879 ринггітів (921,82 дол. США) за тонну.

Раніше в ході сесії контракт зріс на 3,17% і торгувався на максимумі в 3967 ринггітів за метричну тонну, після чого зростання було зведено нанівець.

За словами дилера з Мумбаї, зростання цін на соєву олію надає підтримку малайзійським ф’ючерсам на пальмову олію, а побоювання з приводу виробництва в Малайзії надають додаткову підтримку.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,21%, а контракт на пальмову олію CPO 3,6%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,05%.

Ціни на пальмову олію йдуть за цінами на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Рінггі зміцнився на 0,87% по відношенню до долара США, що зробило товар дорожчим для покупців, що тримають іноземну валюту, і обмежило зростання.

Ціни на нафту зросли в четвер після значного зниження відсоткової ставки Федеральною резервною системою США, проте нафта марки Brent, як і раніше, коливається біля найнижчого рівня цього року, нижче $75, на тлі очікувань слабкого світового попиту.

Ф’ючерси на нафту марки Brent за листопад зросли на 1,19% – до $74,53 за барель. Більш міцні ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму привабливішим варіантом для сировини для біодизеля.

Очікується, що ціни на сиру пальмову олію залишаться стабільними цього місяця, оскільки зміцнення ринггіту компенсує скорочення поставок та стагнацію експорту у ключові напрями, повідомило державне агентство Малайзійська рада з пальмової олії (MPOC).

MPOC додала, що у вересні ціни коливатимуться в діапазоні 3850–4050 ринггітів за тонну.

Споживання харчової олії в Індії, як очікується, зросте на 2–3%, оскільки кулінарні олії залишаються доступними, незважаючи на підвищення імпортних мит, повідомив агентству Reuters у середу провідний імпортер.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!