Пакистан очікує рекордний врожай пшениці

Джерело:  IDK
пшениця

Рекордне виробництво пшениці в 31,4 млн. тонн прогнозується в Пакистані в 2024-25 маркетинговому році, згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

У ФАС повідомили, що, згідно з офіційними даними уряду Пакистану, прогнозується збільшення виробництва пшениці на 11% порівняно з торішнім показником 28,2 млн тонн. У компанії заявили, що зростання виробництва насамперед зумовлене збільшенням обсягів виробництва у провінції Пенджаб.

“Рекордне виробництво цього року засноване на значному збільшенні як площ, так і врожайності, і це другий рік поспіль рекордного виробництва пшениці”, – заявили у ФАС. «Хороші умови вирощування протягом сезону, достатня кількість поливної води та ширше використання сертифікованого насіння сприяли отриманню рекордного врожаю».

Однак після недавнього рішення уряду Пакистану покласти край багаторічній практиці купівлі пшениці у фермерів за мінімальною гарантованою ціною підтримки, ціни на пшеницю різко впали, що, ймовірно, призведе до скорочення посівів наступного сільськогосподарського року.

“У минулому (уряд) був найбільшим покупцем у фермерів”, – заявили у ФАС. «Рішення про відмову від закупівель було ухвалено без попереднього оголошення чи консультацій із виробниками. Фермери продали пшеницю на відкритому ринку, і ціни на пшеницю впали на 30% нижче за ціну державної підтримки».

Рішення уряду було прийнято після того, як воно почало дозволяти приватним борошномельним підприємствам безмитний імпорт пшениці, що зробило пшеницю, що імпортується, дешевше, ніж переважають внутрішні ціни.

«Поки що неясно, чи означає цьогорічна політика постійну лібералізацію цінової політики на пшеницю або просто зміна врожаю 2024–2025 років», — заявили у ФАС.

Зростання населення та перевага споживачами продуктів на основі пшениці продовжують стимулювати зростання попиту в Пакистані, при цьому очікується, що внутрішнє споживання у 2024-2025 роках зросте до рекордних 31,2 мільйонів тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!