«Овостар Юніон» у І півріччі виробив на 12,3% менше сухих яєчних продуктів

Джерело:  AgroTimes
яєчний-порошок

Агрохолдинг «Овостар Юніон» у І півріччі 2022 року переробив 216 млн яєць – на 18% менше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомили у компанії.

У І півріччі 2022 року виробництво сухих яєчних продуктів скоротилося на 12,3% проти показника за січень-червень минулого року – до 1,42 тис. тонн.

Обсяг реалізованих сухих яєчних продуктів у І півріччі цього року склав 773 тонни, що на 52,3% менше, як порівняти з аналогічним періодом 2021 року. З них 425 тонн (55%) відправлено на експорт – на 62,2% менше, ніж у І півріччі минулого року, коли частка експорту сягала 69%.

При цьому середня ціна сухих яєчних продуктів у І півріччі цього року зросла на 71%, як порівняти з січнем-червнем 2021 року, – до $8,01/кг (без ПДВ).

У компанії зазначили, що яйцепереробний завод у Макарові (Бучанський район Київської області) був тимчасово закритий до моменту деокупації міста наприкінці березня. Кілька його будівель зазнали серйозних пошкоджень, адміністративні будівлі та інженерні мережі – менш серйозних. Частковий ремонт дав змогу заводу відновити роботу наскільки це можливо за нинішніх обставин. Допоміжні приміщення, в яких розміщені інкубатор, пташники для батьківського стада та молодняку, ​​не постраждали та використовуються згідно з технологічним процесом.

Як повідомлялося, виробництво яєць у «Овостар Юніон» у І півріччі скоротилося на 4%.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!