Німецька Deutsche Bahn допоможе Україні розробити коридори для перевалки між широкою та європейською коліями

Джерело:  Latifundist.com

«Укрзалізниця» та Deutsche Bahn підписали меморандум про підтримку та співпрацю. Документ передбачає співпрацю між «Укрзалізницею» та Deutsche Bahn для розширення коридорів залізничних вантажних перевезень та пропускної спроможності терміналів, пише пресслужба УЗ.

Підписання відбулося сьогодні, 20 вересня, під час виставки InnoTrans 2022, що проходить у Берліні.

Разом з тим, домовленість забезпечить отримання допомоги «Укрзалізницею» у відбудові української залізничної інфраструктури. Вона також охоплює співпрацю для розширення коридорів залізничних вантажних перевезень, пропускної спроможності терміналів та консультаційні послуги для запровадження європейських стандартів в управлінні залізницею.

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін відмітив, що у побудові стійкості та незалежності від шкідливого впливу росії пріоритетом має бути переорієнтація європейської залізничної системи на нові можливості.

«Я впевнений, що наше партнерство може принести цінні результати. Потужна синергія постане завдяки професіоналізму DB в поєднанні зі сміливістю й мотивацією УЗ, і ця синергія може запропонувати Європі та європейцям нову стійкість і більше можливостей для переведення руху на залізницю. Я хотів би подякувати доктору Лутцу та співробітникам DB за підтримку України‎»‎, — зазначив голова правління УЗ.

Відмічається, що DB та УЗ почали працювати разом над модернізацією та реформуванням залізничної системи України ще до того, як росія розпочала війну. Нове партнерство має на меті загалом покращити залізничні вантажні перевезення та зокрема сільськогосподарські.

Фахівці DB Cargo допоможуть розробити та модернізувати вантажні коридори для перевалки між широкою та європейською коліями.

«Так, вже зараз є можливість отримати доступ до деяких великих вантажних вузлів західної залізничної мережі України за допомогою вантажних вагонів європейської колії, і це значно скорочує час транспортування вантажів. Варіант використання українських вагонів-хоперів розглядається як спосіб збільшення експорту зерна до ЄС, оскільки ці вагони вміщують набагато більші обсяги зерна, ніж контейнери‎», — йдеться у повідомленні УЗ.‎

DB також продовжить допомагати УЗ у розвитку структур корпоративного управління, які, серед іншого, є обов’язковими для отримання Україною фінансової допомоги на відновлення.

Додається, що DB також планує забезпечити УЗ запчастинами й розглядає можливість надання вантажних вагонів, хоча їх потрібно буде переобладнати для широкої колії, що потребуватиме додаткових зусиль.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» внесла зміни в «Порядок визначення та перегляду ставок плати за використання власних вагонів АТ «Укрзалізниця» та показники швидкості руху вагонів УЗ. Як результат очікується збільшення середньої швидкості руху вагонів УЗ.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!