Німеччина планує допомогти вийти Україні на експорт понад 7 млн тонн агропродукції на місяць

Джерело:  Delo
експорт

Парламентський статс-секретар Міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Офелія Нік під час Конференції з відновлення України в Берліні заявила, що Німеччина докладе максимальних зусиль, щоб у 2024 році Україна могла експортувати щонайменше 7,2 мільйона тонн сільськогосподарської продукції щомісяця.

За її словами, такого рівня експорту вже вдалося досягти завдяки європейським партнерам з початку повномасштабної війни. Німеччина продовжить підтримку ініціативи експорту зерна з України та забезпечення коридорів солідарності.

“Ми хочемо, щоб експорт зберігався на рівні не менше ніж 7,2 млн тонн щомісяця цього року. Це обсяг, досягнутий Україною зараз, під час війни, а згодом повернувся до довоєнного рівня. Німецький уряд продовжить робити все можливе, щоб підтримувати Україну у виробництві та експорті сільгосппродукції”, – наголосила Нік.

Статс-секретар зазначила, що відновлення українського агросектору надасть нові можливості для його модернізації, органічної трансформації та необхідних реформ. Це також сприятиме вступу України до Європейського Союзу.

“Україна належить до європейської родини, є частиною об’єднаної вільної Європи. Це правда, що інтеграція України в ЄС зіткнеться з різними викликами як для ЄС, так і для України. Ми повинні також взяти до уваги той факт, що це вплине не лише на єдиний ринок ЄС, але також на світові ринки. Ми маємо переконатися, що аграрна політика ЄС і підтримка для України стануть діючою моделлю в розширеному ЄС”, – зазначила вона.

Нік констатувала, що приєднання України надзвичайно зміцнить аграрний сектор ЄС, закріпить позицію Співдружності як ключового гравця на світових ринках та значно підвищить продовольчу безпеку в Європі та світі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!