Німеччина нарощує експорт біодизелю до рекордного рівня

Джерело:  Оilworld
биотопливо

2023 року Німеччина поставила за кордон близько 2,9 млн т біодизельного палива, що є рекордним показником. Обсяг імпорту досяг 1,6 млн. т, що на 6,2% менше, ніж у попередньому році. Це не включає імпорт HVO, який виробляється виключно за межами Німеччини. У 2022 році було ввезено близько 0,48 млн. тонн HVO.

Нідерланди залишаються найважливішим торговим партнером біодизелю, оскільки Роттердам є основним центром міжнародної торгівлі біопаливом. У 2023 році експорт збільшився на 3,6% порівняно з попереднім роком і становив близько 1,2 млн. тонн. Торгівля у США та Польщу також збільшилася. Експорт до Сполучених Штатів збільшився на 55% і становив 444 100 тонн, що робить їх другим за значимістю покупцем. На відміну від цього, постачання до Бельгії скоротилося приблизно на 40% і склало 381 800 тонн. Загальний обсяг експорту біодизелю з Німеччини досяг 2,9 млн., це новий рекордний рівень з обсягом виробництва близько 3,9 млн. тонн.

Згідно з дослідженням Інформаційного товариства аграрного ринку (mbH), у 2023 році до Німеччини було ввезено 1,6 млн тонн біодизельного палива, що на 6,2% менше, ніж у 2022 році. Найбільша кількість надійшла з Нідерландів, Бельгії, Малайзії та Австрії. Особливо помітна нестача імпорту з Бельгії. Приблизно 295 500 тонн біодизелю було поставлено на німецький ринок майже на 23% менше, ніж торік. З іншого боку, із Малайзії прибуло на 6,6% більше. Імпорт із Китаю у розмірі понад 100 000 тонн, підозрюваний у шахрайстві, очевидно, був імпортований через Роттердам, оскільки Китай не вказано у статистиці імпорту.

UFOP зазначає, що біодизельне паливо має значний потенціал для експорту відповідно до національного зобов’язання за квотами на викиди парникових газів і, відповідно, відповідає цільовому показнику викидів парникових газів у транспортному секторі. Це має бути використане в майбутньому, тим більше, що інвестиції у виробництво біодизельного палива або HVO в цій країні в даний час не очікуються. Хоча просування синтетичних відновлюваних видів палива та водню в принципі є правильним у довгостроковій перспективі, воно не допомагає з точки зору цільових показників до 2030 та 2040 років, особливо у зв’язку з двома додатковими споживачами, які мають обслуговуватись морським транспортом та, насамперед, повітряним транспортом.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!