Найврожайніші культури Групи АГРОТРЕЙД 2022 року

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Агротрейд
UkrAgroConsult

У 2022 році найврожайнішими культурами для Групи АГРОТРЕЙД стали соя, озимий ячмінь і гречка.

Їхня врожайність сягнула 130% від запланованої. Також чудовий результат показала яра пшениця, яка вродила на 20% більше, ніж запланували аграрії.

«Правильно підібрані сорти, технології вирощування та сприятлива погода — все це гарантувало гарний цьогорічний результат», — зазначив директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Наразі в компанії тривають жнива кукурудзи. Її врожайність складає 106%.

Загалом посівна структура 2022 року Групи АГРОТРЕЙД складалась з:

  • озимої пшениці — 16,3 тис. га;
  • кукурудзи — 15,5 тис. га;
  • соняшник — 10,5 тис. га;
  • ріпак — 6,4 тис. га;
  • соя — 2,3 тис. га;
  • пшениця яра — 1,4 тис. га;
  • гречка — 175 га

та інше.

Про компанію:

Група АГРОТРЕЙД — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Засновник і генеральний директор Всеволод Кожемяко.

Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак.

Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. тонн і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.

Під власною торговою маркою Agroseeds компанія виробляє високоякісне репродуктивне гібридне насіння кукурудзи та соняшнику і сортове насіння озимої пшениці, сої та інших культур. Насіння допрацьовується на заводі потужністю 20 тис. тонн на рік на базі елітного насіннєвого господарства в Харківській області, обладнаному високотехнологічним обладнанням компанії Cimbria.

У 2016 році в холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!