Нафтові котирування впали до 14-місячного мінімуму 71$/барель

Джерело:  OleoScope
нефть

Протягом тижня нафтові котирування знизилися на 8,5% на очікуваннях зниження попиту на енергоносії внаслідок погіршення макроекономічних показників у США, ЄС та Китаї. Дані, опубліковані у понеділок, показали, що споживча інфляція в Китаї прискорилася у серпні до піврічного максимуму, внутрішній попит залишився нестійким, а дефляція цін виробників поглибилася, повідомляє Reuters.

На цьому тлі листопадові ф’ючерси на нафту марки Brent за тиждень впали до 14-місячного мінімуму 71$/барель (-11,3% за місяць), на американську нафту WTI – на 11,3% до 67$/барель(-11, 6% на місяць).

Ціни на бензин у США знизилися до 33-місячного мінімуму, що також посилює тиск на нафтові котирування.

Трейдери майже не відреагували на звіт асоціації ЕІА, згідно з яким станом на 30 серпня запаси сирої нафти в США на 4,5% поступалися середньому 5-річному показнику, запаси бензину – на 2,2%, а запаси дистилятів – на 9,5 %.

Котирування не підтримала і новина про те, що ОПЕК+ погодилася відкласти заплановане на жовтень та листопад збільшення видобутку сирої нафти на 180 тис. барелів/добу в результаті падіння цін на нафту та нестабільності світового попиту на енергоносії.

Додатково на ринок тисне можливе відновлення поставок майже 1 млн барелів/добу нафти з Лівії.

За тиждень індекс ділової активності Dow Jones знизився на 2,8%, S&P 500 – на 4,6%.

Нагадаємо, котирування цін на олію залежать не лише від урожаю чи рівня запасів, вони також безпосередньо пов’язані з цінами на нафту.Пальмова і соєва олії є прямими замінником нафти при виробництві біодизеля, тому значення котирувань слідують один за одним, при цьому ціни рослинних олій пов’язані між собою через взаємозамінність.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!