На скільки гектарів вистачить насіння сої в майбутньому сезоні?

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соя сев
UkrAgroConsult

Автори статей:

У 2023/24 МР Україна зібрала рекордний урожай сої.

За перші п’ять місяців 2023/24 МР експорт сої максимальний за останні чотири роки. Станом на початок лютого реалізовано майже 55% експортного потенціалу.

В перші місяці сезону темпи експорту перевищували показники минулого року за рахунок привабливих цін на сою українського походження та високого попиту покупців.

Очікується, що обсяг переробки в 2023/24 МР виросте (+8% до 2022/23 МР).

За перші п’ять місяців 2023/24 МР експорт соєвої олії максимальний за останні чотири роки. Станом на початок лютого реалізовано майже 47% експортного потенціалу.

За перші п’ять місяців 2023/24 МР експорт соєвого шроту максимальний за останні чотири роки. Станом на початок лютого реалізовано майже 37% експортного потенціалу.

Україна залишається привабливим постачальником для ЄС, враховуючи територіальну близькість.

Відсутність обмежень з боку ЄС щодо імпорту сої та продуктів її переробки з України підтверджує потребу ЄС в українських товарах соєвої групи та залишає їх ключовим напрямком збуту в поточному сезоні.

Розрахунок маржи на початок лютого залишає сою у розряді найбільш прибуткових культур, що підтверджує прогноз розширення посівних площ сої в наступному сезоні. В такій ситуації виникає інша проблема – насіння сої розкуплене, попит в повному обсязі не задоволено. Тому фінальні площі сої здебільшого будуть залежати від вирішення цього питання.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!