На кордоні з Польщею запустили новий зерновий термінал

Джерело:  AgroPortal.ua
елеватор

За 4 км від польського кордону в м. Мостиська (Львівська область) компанії UGTC Trade та «Левада Карго» ввели в експлуатацію сучасний контейнерний термінал, який також містить зерновий термінал потужністю перевантажування 60 тис. т зерна на місяць.

Про це розповів генеральний директор ТОВ «Левада Карго» Володимир Деменко під час заходу ЄБА «Global Outlook: Економічні прогнози воєнного часу».

«Про будівництво терміналу на кордоні Польща-Україна ми мріяли з 2015 року. Був план згодом створити цілу мережу терміналів, яка б дала змогу поєднати українських виробників з європейськими клієнтами. Початок війни зупинив активне будівництво терміналу, але потім ми усвідомили, що плани щодо створення альтернативного коридору для українських виробників стали ще більш актуальними і значимими. Тому інвестори прийняли рішення добудовувати термінал», — зазначає Володимир Деменко.

За його словами, загалом проєкт займатиме 36,5 га. Перший етап — це 12 га, в який інвестовано понад $15 млн.

Вже запустили контейнерний термінал у м. Мостиська. Зараз маємо можливість по європейській та українській колії приймати регулярні поїзди. Наразі завантаження терміналу сягає 65%. Також ми адаптувалися до потреб і добудували зерновий термінал, який може перевантажувати 60 тис. т зерна на місяць. Крім того, працюємо з біг-бегами і наливними вантажами.

Від додав, що другим етапом проєкту є будівництво критих складів класу А площею 80 тис. м2, третій етап — розширення перевантажувальної здатності з 100 до 200 тис. ТЕО на рік. Загальний обсяг інвестицій складе понад $25 млн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!