Ми втрачаємо ринок, на якому працювали багато років: польський бізнес просить фермерів розблокувати кордон з Україною

Джерело:  Latifundist.com
протести

Люблінські підприємці зустрілися з фермерами та закликали їх припинити блокування прикордонних переходів, пише WP.

«Це боляче, тому що ми не тільки втрачаємо фінансову ліквідність, але ми також втрачаємо ринок, на якому працювали багато років», — каже WP один із підприємців Яцек Корженєвський.

Люблінський воєвода отримав кілька десятків листів від підприємців, які опинилися на межі банкрутства через уже кількамісячну блокаду польсько-українського кордону.

«Це і логісти, і експедитори, і транспортники, але ще й перевантажувальні термінали. Деяким загрожує банкрутство, іншим масово звільняють працівників, — розповідає люблінський воєвода Кшиштоф Коморський.

З початку блокування кордону оборот компанії Корженєвського впав приблизно на 60%. Зараз тут працює 80 людей, але вони можуть залишитися без роботи, якщо ситуація затягнеться.

«Не може бути, щоб одна соціальна група переслідувала свої цілі за рахунок інших підприємців, робочих місць і наших компаній», — сказав він.

  • Наприкінці березня Україна та Польща погодили текст угоди про необхідність запровадження спільного митного контролю на кордоні.
  • Польські ЗМІ повідомили, що у Європейській Комісії нібито обговорюють введення додаткових заходів контролю для українських перевізників в рамках можливих змін до угоди про «транспортний безвіз».

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!