Міжнародна морська організація працюватиме над посиленням безпеки Українського коридору

Джерело:  Rail.insider

Міжнародна морська організація має намір працювати над посиленням безпеки Українського тимчасового морського коридору. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Делегація представників держав-членів організації — Естонії, Литви, Молдови та Бельгії — під час візиту до України зустрілася з представниками відомства, Військово-Морських сил ЗСУ, Адміністрації морських портів, Адміністрації судноплавства, Українського Дунайського пароплавства та іншими офіційними представниками галузі.

Серед основних тем переговорів — пакет пропозицій міжнародної технічної допомоги для безпечної роботи морського сектору України, його відновлення у післявоєнний період та результати роботи Українського коридору.

«За сім місяців роботи цей логістичний шлях перевищив обсяги вантажоперевезень Зернової ініціативи та сягнув показників експорту 2021 року з портів Великої Одеси — майже 40 млн т», — зауважується у дописі.

Також представникам делегації Міжнародної морської організації показали наслідки постійних атак РФ на морську і портову інфраструктуру в Одеському, Південному та Ізмаїльському портах.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!