Міжнародна компанія вироблятиме вино на Одещині

Джерело:  AgroPortal.ua
вино

Український бренд Big Wines входить до Міжнародної групи компаній Vinos de La Luz, яка має свої виноробні, зокрема, в Аргентині, Іспанії, Італії, США, і має намір виробляти вино й в Україні.

Про це агенції «Юг.Today» розповіла СЕО та власниця компанії Наталія Бурлаченко.

Як зазначається, у Бородінській громаді Болградського району Одещини компанія орендувала землю з уже наявними посадками винограду (84 га), а також придбала ділянку розміром 20 га для закладення нового виноградника. Місцева влада там запровадила для інвесторів спеціальні пільги — звільнення в повному обсязі (100%) від сплати земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками на період реконструкції або будівництва об’єктів у таких сферах як зелена енергетика, переробка сільськогосподарської продукції, тваринництво, туризм та виробництво.

«Насправді це група виноробень, яка має спільний протокол якості, напрям розвитку, і вже українська компанія, українська виноробня також увійшла до цієї групи, і ми розвиваємо виноробство, виноградарство в Україні. Для нас було важливо працювати на власних виноградниках. Тож коли ми почули, що Бородінська громада, голова громади запрошує інвесторів, ми розглянули такий варіант співпраці саме на цій території, побачили перспективу і вже зараз працюємо на виноградниках», — розповіла власниця компанії.

Наразі на виноградниках Big Wines у громаді працевлаштовано близько 20 осіб. Перші результати планують побачити вже цієї осені.

«Виноградник ми взяли вже засадженим, тому цього сезону в нього потрібно зробити інвестиції, вкластися, оскільки за ним доглядали, але він не тієї якості, яка потрібна для нашої компанії, нашої виноробні. Тому ми зараз в нього інвестуємо, щоб на осінь побачити перші результати і в принципі зрозуміти, яку якість він може показати», — каже власниця Big Wines.

У майбутньому крафтове вино, вироблене з вирощеного у громаді винограду, планують реалізовувати як на українському, так і іноземному ринку. Наталія Бурлаченко зазначає, що плани щодо проєкту досить амбітні, і обмежуватися виноградником в Бородінській громаді не збираються.

«Ми хочемо в Україні реалізувати таку ідею, як у нас є в інших країнах, — це принцип терруарності, тобто робити акцент саме на тих ділянках землі, які показують найкращий результат у виноробстві. Ми себе не хочемо прив’язувати до якогось одного терруару, до якоїсь однієї області, оскільки хочемо з різних регіонів брати виноград, де найкращий врожай», — розповідає вона.

Зокрема, вирощувати виноград та створювати виноробні Big Wines хочуть в інших районах Одеської області, зокрема винороби мають плани біля озера Ялпуг.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!