KSG Agro працює прибутково завдяки напряму свинарства

Джерело:  AgroTimes
свинарство

Саме напрям свинарства допомагає агрохолдингу KSG Agro не просто працювати, а працювати прибутково.

На цьому в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer наголосив голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

«Будь-яка криза несе нові можливості. Хтось впадає у відчай і сходить з дистанції, а хтось зосереджується на результаті – і перемагає. Ще три-чотири роки тому, коли рослинництво було дуже прибутковим, а тваринники були в мінусах, багато хто іронічно цікавився: «А навіщо воно вам треба?» – згадує він. – Натомість сьогодні ті, в кого є тваринництво, нормально вибудуваний бізнес, мають значну конкурентну перевагу. Але цього результату не досягти за рік чи навіть за три – це суттєві інвестиції на тривалий період часу».

Та, додає Сергій Касьянов, ціна ресурсів дуже висока. Свого часу компанія залучала кредити на розвиток, утім нині їхнє обслуговування дуже дороге.

Шляхи вирішення цієї проблеми він бачить у цільовій держпідтримці тваринництва.

«Важливо, щоб уряд і Національний банк не лише підвищували відсотки по кредитах, а й, наприклад, розробили дієву систему компенсації цих відсотків для бізнесів, що розвивають національну економіку в нелегкі для держави часи, – наголосив Сергій Касьянов. – Ми розуміємо, що сьогодні державі непросто, і чим можемо, підтримуємо всі благодійні ініціативи в регіоні. Завжди йдемо назустріч військовим адміністраціям. Але практично все, що заробляємо, повинні віддавати банкам».

Нагадаємо, високу рентабельність свинарства сьогодні підтверджують і невеликі господарства.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!