Кернел знизив експорт соняшникової олії майже на третину

Джерело:  Latifundist
кернел

Агрохолдинг «Кернел» продав 269,16 тис. т олії в третьому кварталі 2021/22 ФР, що означає зниження експорту на 28% в порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону.

Про це йдеться на сайті Варшавської фондової біржі.

Повідомляється, що за дев’ять місяців фінансового року (липень-березень) реалізація соняшникової олії впала на 17%. порівняно з відповідним періодом минулого року та становив 906,4 тис. т.

«З січня по березень 2022 року компанія переробила 562,8 тис. т олійних культур, а це майже на 38% менше, ніж того річ. З липня цей показник становив 2,03 млн т, відтак показник знизився на 21%», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що експорт зерна навпаки зріс на 17% у третьому кварталі ФР і склав 2,136 млн т. Протягом трьох кварталів 2021/2022 ФР він становив 7,846 млн т, що на 24 % більше, ніж минулоріч.

У «Кернел» додали, що діяльність компанії не сильно змінилася з моменту останнього оновлення компанії в кінці березня цього року. Чорноморські порти залишаються заблокованими, що означає відсутність активних закупівель, переробки та експорту зернових та олійних.

Повідомляється, що компанія працює над створенням альтернативних експортних маршрутів. Але залізнична логістика ЄС дуже вимоглива, а обмежена пропускна можливість на кордоні не дозволяє досягти більших обсягів експорту.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!