Кернел збільшив переробку соняшнику на чверть — звіт

Джерело:  Latifundist.com

У 2 кварталі 2024 фінансового року «Кернел» переробив 811 тис. т соняшнику, демонструючи значне зростання на 24% порівняно з попереднім роком.

Про це йдеться у звіті компанії за жовтень-грудень 2023 року.

Продажі соняшникової олії у другому кварталі 2024 фінансового року зросли на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року, перевищивши 388 тис. т завдяки значним обсягам переробки соняшнику та підтримці кількох доступних варіантів експортної логістики, включаючи глибоководні порти. Продажі бутильованої соняшникової олії склали 6% від загального обсягу реалізації.

Показник EBITDA сегменту «Переробка олійних культур» зріс на 15% порівняно з аналогічним періодом минулого року у другому кварталі 2024 фінансового року до $76 млн зокрема і через рекордний квартальний обсяг реалізації соняшникової олії з початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, консолідований дохід «Кернела» у 2 кварталі 2024 фінансового року знизився на 16% порівняно з аналогічним періодом минулого року до $1 044 млн через зниження цін на зерно та соняшникову олію. Водночас доходи в жовтні-грудні 2023 року зросли майже вдвічі порівняно з попереднім кварталом

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!