Kernel вийшов на довоєнні обсяги експорту, але логістика залишається дорогою

Джерело:  AgroPortal.ua
Енеїда Кернел

Вартість логістики змінюється відповідно до існуючих каналів експорту. Вона стала більш керованою, плановою, проте й досі залишається дорожчою, ніж у довоєнний час.

Про це розповів керівник департаменту перевалки та флоту компанії Kernel Юрій Кізлевіч під час онлайн-заходу Центру економічних стратегій «Виклики на морі та кордоні. Яке майбутнє у зовнішньої торгівлі України?».

Морська логістика включає фактор «військової премії», яку необхідно платити судновласникам за захід. Тобто суднозахід, фрахт флоту став дорожчим. Також певний час у компанії Kernel були втрати на простої нашого флоту, було втрачено десятки мільйонів. Проте зараз є позитивна динаміка до зниження страхових тарифів, і це дає добрий сигнал для подальшого більш стабільного функціонування ринку.

Керівник департаменту додав, що Kernel має має певні інфраструктурні складнощі у внутрішній логістиці за тими об’єктами, де була пошкоджена інфраструктура. Але спільно з державою компанія знаходить рішення в цих проблемних питаннях.

«Глибоководні порти залишаються найбільш потужним та найбільш ефективним каналом експорту. Kernel продовжує інвестувати в інфраструктуру, зокрема портові термінали. Наразі ми володіємо кластером терміналів — як зернових, так і з перевантаження олії. Тож сьогодні ми вийшли на довоєнні обсяги експорту та надаємо послуги для аграрного ринку. 70% нашого експорту — це європейський напрямок, країни Азії, Близького Сходу, Північної Африки», — зазначив Юрій Кізлевіч.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!