Казахстанська пшениця знову поїде до Китаю зерновозами

Джерело:  ElDala

За підсумками другого Дружнього діалогу прикордонного співробітництва Казахстану і Китаю, що пройшов в Алмати, прийнято рішення про відправку в КНР зерновозами 50 тис. тонн казахстанської пшениці. Про це повідомляє компанія «Астиқ Транс».

Відправлення зерновозів до Китаю було припинено під час пандемії, що вплинуло на експортний ринок РК. Зараз у КНР йдуть постачання зерна контейнерами, але їхня вартість набагато вища. Відновлення постачання зерновозами обговорювали багато місяців як у самому Казахстані – за участю бізнесу, КТЖ та держорганів, так і з уповноваженими органами Китаю. На зустрічі в Алмати, нарешті, було досягнуто результату цієї довгої роботи.

«У рамках зустрічі були підписані перші контракти на постачання зернових вантажів у кількості 50 тис. тонн у зерновозах на новий зерновий термінал, розташований у межах ВЕЗ Алашанькоу. Проектна одноразова потужність зберігання терміналу до 500 тис. тонн. Термінал має підхід широкої колії та можливість автоматичного вивантаження вагонів-зерновозів», – повідомили в «Астиқ Транс», яка виступає оператором постачання.
За інформацією компанії, перший склад із вантажем пілотного проекту вже відправлено маршрутом.

В «Астиқ Транс» також наголосили, що це рішення відкриває можливості диверсифікації ринків збуту казахстанського зерна та організації ритмічного постачання до КНР.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!