Кавуни на 15-20% дешевші, ніж минулого року

Джерело:  AgroTimes
кавун

Ціни на кавуни на найбільшому на Заході України гуртовому ринку сільгосппродукції «Шувар», що у Львові на 15-20% дешевші, ніж о цій порі минулого року.

про це повідомляє пресслужба ринку.

У понеділок мінімальна ціна кавунів становить 23 грн/кг, – поінформувала Тетяна Попович, керівниця відділу маркетингу ринку «Шувар».
Кавуни представлені продукцією із Закарпаття та Одещини, а також імпортом.

На Закарпатті відпускні ціни на кавун з поля становлять 18-20 грн/кг. У регіоні спостерігається відмінний врожай завдяки сприятливим погодним умовам, що призвело до зниження цін на продукцію.

На Одещині кавуни з поля продаються від 19 до 21 грн/кг. Регіон збільшив площі під кавунами, що призвело до стабільної пропозиції та зниження цін.

Імпорт кавунів у 2024 році також зумовив зниження цін. Значний обсяг імпортованих кавунів надходить з Туреччини. У 2024 році імпорт з цієї кра\ни зріс на 10%, що дозволило утримувати ціни на низькому рівні. Імпорт кавунів з Греції зріс на 8% порівняно з минулим роком, сприяючи збільшенню пропозиції та стабілізації цін на ринку.

На Ринку «Шувар» кавуни із Одещини пропонують по 23-25 грн/кг, з Македонії – по 25 грн/кг, з Молдови – по 25-27 грн/кг, з Азербайджану – по 25 грн/кг, з Греції (без кісточок) – по 40 грн/кг.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!