Індонезія з 23 травня скасовує заборону на експорт пальмової олії

Джерело:  GrainTrade
пальмовое масло

На тлі покращення цінової ситуації на внутрішньому ринку Індонезія з 23 травня скасовує заборону на експорт пальмової олії, що діяла з 28 квітня. Трейдери прогнозували, що заборона не буде діяти довго, оскільки країна не має можливостей зберігати значні запаси продукції.

Наразі ціни на пальмову олію в Індонезії опустилися з 19,8 тис рупій/л до 17,2-17,6 тис рупій/л, хоча уряд обіцяв не скасовувати заборону на експорт, поки ціни на впадуть до 14 тис рупій/л.

Липневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора впали лише на 1% до 6072 рінггитів/т або 1380 $/т, оскільки ринок очікував скасування заборони експорту і у п’ятницю ціни вже знизилися на 4,8%.

Зменшення врожаю у Південній Америці підтримує на високому рівні ціни на соєву олію, поки поставки соняшникової олії з чорноморського регіону обмежені.

Липневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго вчора майже не відреагували на новини з Індонезії, знизившись лише на 1,2% до 1751 $/т, хоча з п’ятниці опустилися на 5,3%.

Блокування морських портів України та обмежена пропозиція з росії підтримують ціни на соняшникову олію на високому рівні. В новому сезоні вони також залишаться високими з огляду на прогноз скорочення врожаю соняшника в Україні.

Додатково підтримати ціни на олійні в новому сезоні може рішення Китаю про скасування обмежень на імпорт каноли з Канади для компаній Richardson та Viterra, які діяли з 6 березня 2019 року. До їх запровадження Китай імпортував у 2018 році 4,87 млн т канадської каноли, у 2019 році – вже тільки 1,54 млн т, а вже у 2021 році збільшив імпорт до 2,25 млн т.

Нагадаємо, що дощова та холодна погода затримує сівбу каноли в Канаді, і це може знизити майбутній врожай.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!