Індонезія вимагає дозволу на експорт пальмової олії

пальмовое масло

Індонезія вимагатиме від експортерів пальмової олії отримання дозволів на постачання і попросить виробників оголосити, скільки пальмової олії вони планують продавати на внутрішньому ринку, заявили високопосадовці на тлі зусиль зі стримування різкого зростання цін на олію.

Найбільший у світі виробник і експортер пальмової олії намагається знизити внутрішні ціни на олію, які виросли приблизно на 40% порівняно з минулим роком, відповідно до високих світових цін на пальмову олію, повідомляє oilworld.ru з посиланням на CNA.

Влада також запровадить єдину ціну на олію, що продається на місцевому ринку, і введуть правила, які дозволяють уникнути «відпливу субсидій», заявив на прес-конференції міністр торгівлі Мухаммад Лутфі.

Він наполягав на тому, що уряд не забороняє експорт олії, але владі необхідно мати повну інформацію про експорт, щоб оцінити внутрішні поставки.

Політику буде запроваджено на шість місяців.

Це відбувається в той час, коли Індонезія вже знаходиться в центрі уваги всього світу через заборону на експорт вугілля, запроваджену 1 січня, коли вона намагається зміцнити постачання для своїх електростанцій та змусити місцевих гірників погодитись. зобов’язання на ринку.

Експортери пальмової олії з 24 січня мають отримати дозволи на експорт від Міністерства торгівлі, заявив на віртуальному брифінгу для ЗМІ високопосадовець Індрасарі Вішну Вардхана.

Наразі від експортерів потрібно лише подавати митні декларації на відвантаження.

Вішну додав, що виробники, які не заявлять про те, скільки пальмової олії вони постачають на місцевий ринок протягом наступних шести місяців, не отримають експортних документів, додавши, що уряд не запроваджуватиме мінімальних вимог для внутрішніх поставок, повідомляє oilworld.ru з посиланням на CNA.

Політика єдиної ціни на олію — 14 000 рупій (0,9766 долара США) за літр — набуде чинності з середи, сказав Лутфі, додавши, що вона буде доступна лише для побутових потреб та малого бізнесу.

За даними інтернет-магазинів, нині рослинна олія продається за ціною понад 21 000 рупій за літр.

Уряд виділятиме 7,6 трлн рупій (530,17 млн ​​доларів) у вигляді субсидій на 250 млн літрів рослинної олії щомісяця протягом шести місяців, щоб підтримувати цей ціновий рівень.

Це більш ніж удвічі перевищує розмір субсидії у розмірі 3,6 трлн. рупій, оголошеної урядом 5 січня. Міністерство заявило, що субсидія фінансуватиметься за рахунок податку на експорт пальмової олії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!