Індонезія знижує вивізне мито на пальмову олію, щоб збільшити експорт

Джерело:  OleoScope

Індонезія знизила експортне мито на пальмову олію у спробі збільшити постачання на експорт, повідомляє Bloomberg. Найбільший у світі виробник пальмової олії встановив збір на сиру пальмову олію в розмірі 7,5% від базової ціни, згідно з указом, опублікованим на сайті міністерства фінансів. Нове правило, що набирає чинності з 21 вересня, скоротить мито за експорт олії до $63 за тонну з $90 у вересні. Збір на перероблену пальмову продукцію складе від 3% до 6%.

Базову ціну на пальмову олію у вересні було встановлено в розмірі $ 839,53 за тонну, що вище, ніж $ 820,11 у серпні. Загальне експортне мито у вересні склало $142 за тонну проти $118 за тонну в серпні.

Зміни, як розраховують аналітики, допоможуть південно-східній азійській країні стати конкурентоспроможнішою, ніж сусідня Малайзія, другий за величиною виробник пальмоядрової олії. Це може посилити тиск на ф’ючерси на пальмову олію, які впали більш ніж на 10% у Куала-Лумпурі з максимуму в квітні.

Індонезія стягує експортний податок і додатковий збір за експорт пальмової олії. Збір, який використовується для фінансування програм пересадки олійних пальм та надання субсидій на біодизель, раніше встановлювався щомісяця у доларах США. Базова ставка при розрахунку мита є середньозваженою ціною, що базується на вартості пальмової олії та встановлюється щомісяця міністерством торгівлі для розрахунку експортних мит.

Раніше стало відомо, що Індонезія може зіткнутися із скороченням експорту пальмової олії на 30% внаслідок ухвалення нового закону ЄС про вирубку лісів (EUDR).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!