Індія у червні закупила рекордні 467 тис. тонн соняшникової олії

Джерело:  OleoScope

Імпорт пальмової олії до Індії зріс на 3% у червні в порівнянні з травнем і досяг найвищого рівня за шість місяців на тлі сталого попиту з боку переробників напередодні майбутніх фестивалів, а також через те, що олія торгувалася зі знижкою порівняно з конкуруючими оліями, повідомляє Retail з посиланням на Reuters. Пальмова олія була майже на $80 за тонну дешевше ніж інші, що робило її привабливішою.

Імпорт пальмової олії у червні підскочив до 788 тис. тонн, що є найвищим показником з грудня. За розрахунками дилерів, імпорт пальмової олії може зрости до 850 тис. тонн у липні.

Постачання соняшникової олії в Індію в червні зросли на 14% порівняно з попереднім місяцем, до рекордних 467 тис. тонн.

Імпорт соєвої олії до Індії впав на 16% у червні, до 273 тис. тонн.

Вищий завіз пальмової та соняшникової олії збільшив сукупний показник ввезення харчової олії в країну на 2% до 1,53 млн тонн, що є найвищим результатом за 10 місяців.

Імпорт сирої пальмової олії (CPO) пропонується за ціною близько $ 985 за тонну, включаючи вартість, страховку і фрахт (CIF) в Індії з поставкою в серпні, в той час як соєва та соняшникова олія пропонуються за ціною близько $ 1065 і $ 1 відповідно.

Індія закуповує пальмову олію в основному з Індонезії, Малайзії та Таїланду, у той час як соєву та соняшникову олію вона імпортує з Аргентини, Бразилії, росії та України.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!