Індія скоротить закупівлю пальмової олії в I кварталі, – прогноз

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Індійські трейдери можуть знизити обсяги імпорту пальмової олії в I кварталі поточного року на тлі рекордних запасів цієї продукції та слабкого попиту з боку учасників ринку. Про це повідомляє агенція Reuters.

За інформацією експертів GGN Research, у січні-березні ц.р. в Індію може надійти близько 2,2 млн тонн пальми проти 3,1 млн тонн в IV кварталі 2022 р.

Як стверджує керуючий партнер GGN Research Раджеш Патель, щомісячний імпорт пальмової олії в аналізований період складе від 700 до 800 тис. тонн і навряд чи перевищить позначку в 1 млн тонн, як у попередньому кварталі.

«Індійські заводи активно закуповували пальмову олію в IV кварталі, але тепер імпорт сповільниться, оскільки багато хто спочатку спробує реалізувати свої запаси», – говорить керівник відділу досліджень Sunvin Group Анілкумар Багані.

Крім того, до початку поточного року, за даними аналітиків національної асоціації виробників рослинних олій (Solvent Extractors’ Association of India, SEA), запаси цієї продукції в країні зросли до 3,2 млн тонн з 1,7 млн тонн роком раніше.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!