Індія прагне заповнити глобальну прогалину в експорті пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Індія хоче заповнити світову прогалину в експорті пшениці, яку залишила війна в Україні, а це означає, що якість її зерна матиме більше значення, ніж будь-коли, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Індійська пшениця стала конкурентоспроможною вперше за багато років після того, як вторгнення Росії в Україну «перевернуло» світову торгівлю зерном, що спричинило боротьбу за альтернативні шляхи постачання. Індія, другий за величиною виробник у світі, нещодавно отримала схвалення від Єгипту як джерела імпорту пшениці, і очікує на рекордний експорт до 15 млн тонн у 2021 році.

Це означає, що вона повинна протистояти викликам, які раніше гальмували експорт. Проблеми з якістю спонукали деяких покупців бути обережними з індійською пшеницею через домішки в зерні. Якість визначає, чи підходить зерно для приготування їжі, наприклад хліб і локшина, чи для корму для тварин.

Єгипет ввів власний контроль якості. За словами Ахмеда Ель-Аттара, керівника єгипетського сільськогосподарського карантину, він вимагає від імпортерів подавати запит на перевірку індійської пшениці перед відправленням.

Зерно необхідно очищати від домішок, таких як пил, пісок і каміння. В Індії цей процес зазвичай виконується вручну. Випадки хвороби Карнала, яка знижує якість борошна і робить зерно непридатним для споживання людиною, а також надмірне використання пестицидів у деяких регіонах також зменшили привабливість індійської пшениці в минулому.

Ці проблеми доведеться вирішити Індії, якщо вона хоче стати основним постачальником пшениці в світі. Уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді наголосив на готовності країни експортувати до Єгипту пшеницю найвищої якості.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!