Індія оголошує про запровадження тарифних квот для пом’якшення зростаючої продовольчої інфляції

Джерело:  The DairyNews
подсолнечное масло

Уряд Індії оголосив про низку заходів, що дозволяють обмежений імпорт ключових сільськогосподарських товарів у рамках тарифних квот (TRQ) у спробі приборкати зростаючу продовольчу інфляцію. Рішення, оприлюднене минулої середи, дозволяє імпорт певних кількостей кукурудзи, нерафінованої соняшникової олії, рафінованої ріпакової олії та сухого молока за зниженими або нульовими ставками мит.

Відповідно до нової політики, Індія дозволить імпорт 500 000 метричних тонн кукурудзи, 150 000 метричних тонн соняшникової чи сафлорової олії, 150 000 метричних тонн рафінованої ріпакової олії та 10 000 метричних тонн сухого молока.

Цей крок спрямований на усунення продовольчої інфляції, що зберігається в Індії, яка з листопада 2023 року залишається на рівні приблизно 8% у річному обчисленні, що ускладнює зусилля зі зниження відсоткових ставок.

Окремі кооперативи та державні організації, включаючи Національну раду з розвитку молочної промисловості (NDDB), Національну кооперативну молочну федерацію (NCDF) та Національну федерацію маркетингу сільськогосподарських кооперативів Індії (NAFED), були призначені для управління цим імпортом. Індія, найбільший у світі імпортер рослинних олій та провідний виробник молока, зазвичай забезпечує майже дві третини своїх потреб у олії з таких країн, як Індонезія, Малайзія, росія, Україна, Аргентина та Бразилія.
Проблеми з боку пропозиції, включаючи несприятливі погодні умови, що впливають на врожайність сільськогосподарських культур, посилили ситуацію. Це рішення викликало неоднозначну реакцію у галузі. Дилер з Мумбаї, пов’язаний зі світовим торговим будинком, висловив стурбованість, заявивши, що “Не було жодної необхідності дозволяти імпорт соняшникової та ріпакової олії за пільговими митами. Ціни на олійні вже перебувають під тиском через більш дешевий імпорт, який, як і раніше, оподатковується митом. Тепер безмитний імпорт чинитиме додатковий тиск”.

В останні місяці провідні молокозаводи Індії підвищили ціни на молоко та молочні продукти через високий попит та обмежені поставки. Аналогічним чином, внутрішні ціни на кукурудзу зростають, що зумовлено попитом з боку птахівничого сектора та виробництва етанолу.

Індія дотримується строгих правил щодо генетично модифікованих організмів (ГМО) у продовольчих культурах, що забороняють вирощування ГМО-продуктів та гарантують, що імпорт не містить слідів ГМО.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!