Індія. Базове мито на олії зросло на 20%

Джерело:  OleoScope
масла

Уряд Індії збільшив мито на сиру пальмову та рафіновану соняшникову олію до 20% та 32,5% відповідно. Як заявлено урядом, заходи спрямовані на підтримку фермерів, які вирощують сою та олійні культури. Очікується, що зміни збільшать надходження до бюджету і збільшать доходи фермерів, повідомляє Times of India.

Згідно з повідомленням міністерства фінансів, базове мито на сиру пальмову, соєву та соняшникову олію було збільшено з 0 до 20%. Базове мито на рафіновану пальмову, соєву та соняшникову олію було збільшено з 12,5% до 32,5%. Ефективне мито на олії збільшиться з 5,5% до 27,5% і з 13,75% до 35,75% відповідно.

«Це суттєва підтримка для фермерів, які вирощують сою та олійні культури. Фермери з Махараштри та Мадхья-Прадеша отримають величезну вигоду, оскільки на їхню частку припадає значна частина виробництва цього олійного насіння», — коментує рішення представник уряду країни. Чиновник додав, що ці заходи стали можливими завдяки ефективному управлінню уряду зі стримування внутрішніх цін на харчову олію, які безперервно падають уже майже два роки.

Крім Мадхья-Прадеша та Махараштри, іншими великими штатами-виробниками олійного насіння є Гуджарат, Раджастхан, Карнатака, Андхра-Прадеш, Уттар-Прадеш, Телангана та Тамілнад.

Раніше уряд встановив вартість $550 за тонну як мінімальну експортну ціну, що по суті означало, що фермери не могли продавати свою продукцію за кордон нижче цієї ставки.

Раніше про те, що Індія планує ввести мито на імпорт рослинних олій, повідомляв Reuters з посиланням на власні джерела. Країна імпортує понад 70% своїх потреб у рослинній олії, в основному закуповуючи пальмову олію з Індонезії, Малайзії та Таїланду, а також соєву та соняшникову олію з Аргентини, Бразилії, росії та України.Індія прагне знизити високу залежність від імпорту харчової олії, уряд заявив про те, що має намір підвищити врожайність олійних культур, розширити посівні площі та ввести динамічну структуру імпортних мит, щоб внутрішні ціни не зазнавали впливу більш дешевого імпорту.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!