ІМК встигла відсіятись в оптимальні строки

Джерело:  AgroPortal.ua 
сев

ІМК завершила весняну посівну кампанію. Соняшником засіяли 19,2 тис. га, кукурудзою — 50,2 тис. га.

Це була найважча весняна посівна за всю 15-річну історію компанії, говориться у повідомленні ІМК на сторінці у Facebook.

«Ще на початку березня ми не були впевнені, що зможемо розпочати посівну хоча б у одному з наших кластерів. Частина Чернігівщини та Сумщини були окуповані, російські війська стояли за кілька десятків кілометрів і від полів компанії на Полтавщині. Але нашим славним ЗСУ вдалося звільнити ці регіони. Деокупація дозволила нам розпочати посів ярих культур, хоч і з запізненням, частково пов’язаним із погодними умовами. Навіть більше — ми завершили його в оптимальні строки. Це стало можливим лише завдяки самовідданій праці всієї виробничої команди ІМК», — зазначив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, компанія не змогла засіяти близько 32 тис. га на Чернігівщині — на цих полях безпосередньо розгорталися бойові дії, а поряд із ними пролягали основні шляхи переміщення ворожої техніки.

«Ці території потрібно спочатку обстежити на наявність вибухонебезпечних предметів і залишків снарядів, а вже потім починати польові роботи, адже безпека працівників — наш пріоритет. Зараз спеціалісти активно обстежують та розміновують ці площі, і ми плануємо вже восени повернути їх у виробництво», — підсумував Вержиховський.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн та EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!