ІМК планує засіяти 70% земельного банку

Джерело:  AgroPortal.ua 
сев

Сільгосппідприємства ІМК розпочали весняну посівну кампанію.

Про це говориться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

«У Чернігівській, Сумській та Полтавській областях планується засіяти соняшником та кукурудзою близько 70 тис. га», — говориться у повідомленні.

В ІМК підкреслили, що забезпечені усією необхідною сільськогосподарською технікою та ресурсами — насінням, добривами, засобами захисту рослин, паливом — для запланованих посівних площ.

Крім того, спеціалісти компанії провели роботи з підживлення та захисту озимої пшениці, посіяної восени 2021 р. на площі 18 тис. га.

«На даний момент озима пшениця в хорошому стані. Загалом, з урахуванням озимої пшениці, планується засіяти близько 70% земельного банку підприємства», — уточнили в компанії.

Також зазначається, що внаслідок активних бойових дій навколо Чернігова у лютому-березні 2022 р. елеватор підприємства був частково пошкоджений. Пошкодження некритичні. Завершити ремонтні роботи планують найближчими тижнями.

«Через блокаду російською федерацією морських портів України в Чорному морі експорт зерна через них наразі неможливий. Як наслідок, експортна діяльність підприємства була припинена з початку війни. Проте компанія разом зі своїми клієнтами, міжнародними зерновими трейдерами, та за підтримки уряду України намагається розвивати альтернативні логістичні ланцюги для експорту зерна через морські порти інших сусідніх країн», — підсумували в ІМК.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташовані у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн та EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!