ІМК готує елеватори до прийому зерна нового врожаю

Джерело:  AgroTimes

Елеватори компанії ІМК уже скоро прийматимуть зерно нового врожаю.

Про це повідомляє пресслужба ІМК.

Головний технічний керівник ІМК Андрій Гавриленко розповів, що окрім щорічних регламентних робіт і планових ремонтів довелось провести ремонт елеватора «Млибор» у Чернігові.

З перших днів війни він перетворився на бомбосховище для чернігівців. Тут знайшли прихисток від артилерійських і авіаційних обстрілів кілька сотень містян. В елеватор влучили 46 ворожих снарядів.

«Коли ворог відступив, ми взялися за ремонтні роботи: відновлення залізо-бетонних конструкцій, засклення, відновлення покрівлі складу після займання, ремонт газопроводів, теплопроводів, сушарок тощо. Усе робили власними силами – і сьогодні роботи на фінішній прямій. До речі, капітальний ремонт покрівель і елеваторних місткостей ми провели і на елеваторі «Бурат» Полтавського кластера ІМК», – зауважив Андрій Гавриленко.

За його словами, через те, що росія блокує можливість відвантаження зерна в портах, на елеваторах є значні залишки продукції. Для нового врожаю ранніх зернових ємностей вистачить, а пізні, якщо ситуація не зміниться, в компанії закладатимуть в рукави. Крім того, ІМК проводить відновлювальні роботи на тих складах у селах, якими раніше не користувалися.

«Із невідвантаженим зерном, яке досі знаходиться на елеваторах, необхідно проводити технологічні роботи, щоб підтримувати його якість. На «Млиборі» довелося просто рятувати продукцію: через пошкодження будівлі зерно затекло та розсипалося навколо елеватора через пробоїни від снарядів. На щастя, зусилля колективу не були марними», – підкреслив Андрій Гавриленко.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!