GrainFromUkraine: Ємен отримає 30 тисяч тонн української гуманітарної пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Вчора ввечері балкер NEGMAR CICEK було пришвартовано в порту «Чорноморськ», а вже станом на 08.00 20 березня на нього було завантажено 7 тисяч тонн української пшениці.

Це вже шосте судно у межах програми #GrainFromUkraine, мета якої – надання української пшениці країнам, які потерпають від голоду.

До програми, яка була ініційована Володимиром Зеленським і реалізується за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН, долучились вже понад 30 країн та інституцій. Зокрема, надання гуманітарної пшениці для Ємену стало можливим завдяки донатам урядів США, Франції та Іспанії.

В рамках #GrainFromUkraine найбільш вразливі країни Африки – Сомалі, Ефіопія, Кенія – отримали вже 140 тисяч тонн пшениці.

Під егідою ВПП ООН Ефіопія отримає ще 30 тисяч тонн української пшениці. В порту «Одеса» розпочали завантаження балкера DENIZ M.

Сьогодні з портів Великої Одеси вийшли 3 судна з 154 тисячами тонн агропродукції для Азії та Європи. З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 828 суден, які експортували 25,1 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки

Подальший розвиток логістики чорноморського та світового ринку зернових та олійних культур буде обговорюватися аналітиками УкрАгроКонсалт та провідними операторами агробізнесу на міжнародній агро події EURO GRAIN HUB Exchange & Forum 26-28 квітня в Бухаресті, Румунія. Приєднуйтесь до ключових гравців зернового ринку Чорноморського регіону, Центральної та Східної Європи і Балкан, які забезпечують глобальний ланцюг постачання агро продукції.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!